anitapolet.nl

Broken Head Jack S. V2 pro helm review

Qua looks is deze helm natuurlijk al een 10 out of 10. Tijd voor een review van de Broken Head Jack S. V2 pro helm! Waarom? Ik heb deze helm nu al een tijdje in mijn bezit en ik blijf hem qua looks tof vinden (vooral op foto’s doet hij het heeeeel goed). En doordat ik deze helm al een tijdje in mijn bezit heb, heb ik hem uitgevreid kunnen testen en is mijn mening gevormd op een oprechte ervaring. Daarom licht ik de Broken Head Jack S. V2 pro helm graag toe in deze review.

Broken head helme

Broken head helme is een bedrijf wat gevestigd is in Duitsland. Het merk is voornamelijk bekend onder de stuntrijders in Duitsland en omgeving, maar ze maken zoals mijn helm de Broken head Jack S. V2 pro helm ook gewoon integraalhelmen. Door een vriend (stunter) ben ik met hen in contact gekomen en daardoor heb ik een helm ontvangen. Dit was de groene variant en omdat ik een nieuwe motor heb (zwart met rode accenten) heb ik dus de rode variant van de helm ook mogen ontvangen (and I love it). Daarom schrijf ik graag deze review over deze toffe helm!

De helm

Ten eerste ben ik echt verbaasd over de doos waar de helm inkomt. Omdat deze helm van een speciale lijn is, de groene en de rode, hebben ze de doos hier ook op laten aanpassen. De doos heeft een helft rood en een helft zwart. Wat ik leuk vind aan Broken head helmet en vooral aan de Jack S. 2 V2 pro lijn, is dat ze ook standaard een ander visier meeleveren. Normaal gesproken krijg je altijd het normale vizier (a.k.a. vissenkom vizier) en kost een ander vizier die je er los bij kunt kopen vaak nog relatief veel geld. Hier zit dus standaard een vizier bij, die zij zelf hebben uitgekozen. Dit is een spiegelvizier en wat ziet dit er gaaf uit!

broken Head Jack S. V2 pro helm review

Zoals je hiernaast goed kunt zien in deze foto, past dit vizier echt perfect bij deze helm. Met een normaal en dus een standaard vizier, zou deze helm een stuk minder tof zijn. Het spiegelvizier zorgt voor een standaard filter tegen de zon, dus een zonnebril is niet nodig (zit er overigens ook niet in, maar ik hou hier sowieso niet van dus is prima). Door dit vizier kunnen mensen je ogen niet zien, dus je hebt ook lekker de privacy om naar iedereen te kijken. Zoals ik al zei, de helm krijgt van mij een 10/10 qua looks. Het enige wat ik jammer vind, is dat ze aan de onderkant het kussen groen hebben gelaten in plaats van ook rood. Klein detail wat een beetje jammer is maar verder amazing!

Ventilatie en pasvorm

Een goed passende helm is het aller belangrijkste, hoe beter de helm past, hoe beter je rijcomfort is. Als de helm goed zit heb je minder/weinig ruis. En is de helm ook meteen een stuk veiliger. Aangezien ik de helm vooraf niet kon passen, heb ik op de gok deze maat gekozen. Qua pasvorm van mijn hoofd en de helm was ik ook niet zeker maar ik dacht, we zien het wel. De helm kwam binnen, ik zette hem op en jahoor, zat als gegoten. Omdat deze helm simpelweg in een lager prijssegment valt, mag ik ook zeker niet klagen. De kussen zijn fijn, hij sluit goed aan bij de wangen en is van een relatief goede kwaliteit. Maar nogmaals, de prijs kwaliteitsverhoudingen kloppen wel gewoon. Het is geen helm van 500, dus daar moet je wel realistisch in blijven. Qua ventilatie is de helm ook top, bovenop zitten 2 ventilatie plekken en aan de voorkant. Dit maakt ook daadwerkelijk verschil als je deze open of dicht hebt. Wel zorgt het voor meer ‘herrie’ als je ze open hebt. Maar het doet zijn functie en dat is prettig. Dus, de helm zit en past goed en is wel true to size. Mijn maat is XS dat is 53-54 CM.

Aanpassingen doen aan de helm

Ik heb een Cardo communicatiesysteem en deze wilde ik graag inbouwen. Bij mijn eerste helm was dit niet echt een succes, echter is het mij wel gelukt en nu dus ook weer. De wangkussens en het kussen aan de achterkant eruit halen. De helm is voorbereid, wat betekent dat er gaten zitten voor de speakers. Dus het is een kwestie van het systeem erin plakken. Nu was het lastig om de accu er aan de achterkant in te duwen en al helemaal het systeem met de knoppen. De helm is hier niet echt voor gemaakt, en ik zou dan ook sterk aanraden om het systeem erop te plakken met de stickers die bij een communicatiesetje geleverd worden.

Ook het vizier omzetten is even een dingetje maar uiteindelijk ook relatief simpel. Het is even geduld hebben en goed kijken hoe het zit. Doordat het vizier natuurlijk gespiegeld is, kun je er niet zo goed doorheen kijken. Dus goed kijken naar hoe het doorzichtige vizier erop zit en dan die eraf halen en erop zetten. Als je het met teveel geweld doet, gegarandeerd dat je het vizier breekt.

Broken head helme een aanrader?

Ja, voor de prijs-kwaliteitsverhouding zou ik de helm zeker aanraden. De prijs van deze helm is maar €229 euro namelijk. Wil je een helm die beter aansluit, de pasvorm perfect is, een communicatiesetje perfect ingebouwd kan worden? Dan nee. Maar dan heb je het ook over een hele andere prijsklasse. Dus als je rond de 300 euro te besteden hebt is deze helm echt een aanrader (ook als je van een mooie, toffe en unieke helm houdt). In Nederland rijden weinig mensen met zo’n helm namelijk. Conclusie, wil je helm voor een goede prijsje? Een bedrijf wat hele toffe stunters en rijders online (voornamelijk via Instagram) steunt en support. Denk dan aan de Broken Head Jack S. V2 pro helm en dan vooral aan mijn review. Mocht ik je namelijk ergens bij kunnen helpen, doe ik dat graag! Dit kan altijd door een berichtje te sturen via het contact kopje. Of mocht je zo’n helm kopen en je ben actief op Instagram, tag mij dan ook even. Leuk om te zien!

Verder Bericht

Vorige Bericht

1 Reactie

  1. protruded juli 17, 2023

    I’m not certain where you are getting your info, however good topic.
    I needs to spend sօme timе finding out much more or working out more.

    Thank you f᧐r wonderful info I used to be searching for this information for my mission.

Laat een reactie achter

© 2024 anitapolet.nl

Translate »