anitapolet.nl

Moto Bundle AVM SP connect Review

De SP connect Moto Bundle AVM, een product die een review waard is. Er bestaan veel verschillende soorten telefoonhouders voor op de motor, maar SP connect heeft de spijker toch wel op de kop geslagen. In combinatie met het bijpassende hoesje zit de telefoon in een handomdraai vast en door de Anti vibratie module is je camera ook veilig.

Wat zit er in het doosje?

Ik heb gekozen voor Moto Bundle AVM van SP connect omdat hier de Anti vibratie module bij zit. Deze komt tussen het hele systeem in, wat voorkomt dat je telefooncamera kapot (kan) gaan. In het doosje zitten de volgende producten:

Telefoonhoesje
Beschermhoes
Motohouder Pro
Plastic afstandsbusjes
Anti-vibratie module
Standtool

Op de anti-vibratie module na zit alles samen in een doosje. Het doosje heeft een soort van ‘book cover’, je opent het doosje en het eerste wat je ziet is het hoesje. De huisstijl en het design van SP connect is erg clean en minimalistisch, hierdoor oogt het doosje erg luxe. Dit helpt bij de ervaring van het uitpakken, wat mij al positief verraste.

Montage van de Moto Bundle AVM

Het monteren van deze bundle is vrij simpel. In het doosje zit een inbussleuteltje welke aan beide kanten een ander formaat inbus heeft. Dit omdat niet alle schroefjes dezelfde maat hebben.

Het monteren van de Motohouder is simpel, enkel het bepalen van de juiste positie is even lastig. Dit komt omdat ik een vrij grote telefoon heb (Samsung S21 Ultra) die nogal veel ruimte in beslag zal nemen. En omdat je de telefoon er met een draaibeweging op vast zet, moet er wel genoeg ruimte zijn.

Je begint met het vastzetten van de houder, waarvoor je verschillende plastic afstandsbusjes hebt waar je uit kunt kiezen zodat het product ook echt goed om de stang van je stuur heen valt. Vervolgens is het een kwestie van de losse onderdelen erop zetten, anti vibratie module erop en dus bekijken hoe je de positie van de module wil hebben. Ik heb ervoor gekozen om de mount er verticaal op te zetten, dus mijn telefoon staat rechtop. Wanneer je de anti vibration module erop zet, heb je de standtool niet meer nodig.

Looks en gebruiksvriendelijkheid van de SP connect

Zoals eerder benoemd, montage is gemakkelijk, tool die erbij zit (inbus) is ideaal. Echter heb ik gewoon mijn eigen inbusset gebruikt, vind ik persoonlijk iets prettiger. Het was bij mijn motor even lastig om de mount goed te positioneren omdat ik dus een grote telefoon heb en weinig ‘rechte’ ruimte van de stang, waardoor mijn telefoon al gauw voor mijn scherm kwam te zitten. De mount zelf is mooi, eenvoudig en van een hoge kwaliteit. De telefoon erop zetten is erg simpel en zelfs met handschoenen aan een eenvoudige handeling. Nu heb ik al een aantal keer gehad dat ik mijn telefoon er een beetje scheef op doe waardoor het systeem iets doorgedraaid is achterop het hoesje. Dit corrigeer ik altijd met mijn sleutel, maar de eerste keer vond ik het wel stressvol (ik dacht dat ik het kapot had gemaakt). Wel zit er in het doosje ook een tooltje waarmee je het weer kunt rechtzetten, echter vergeet ik die altijd mee te nemen.

Rijden met een SP connect

Ik geef toe, ik was een beetje sceptisch. Je draait de SP connect met een kwart slag vast aan de mount en daarbij zit hij dus ‘vast’. Ik heb momenteel al aardig wat kilometers afgelegd en nooit het gevoel gehad dat mijn telefoon niet veilig vast zat. Laatst heb ik een keer een snelheid van 256 aangetikt op de teller, waarbij de telefoon iets loskwam uit het hoesje, nu vangt de telefoon ook volledig de wind dus dat kan ik wel begrijpen. Los van dit, heb ik nooit het idee dat mijn telefoon eraf gaat vallen. Ook tijdens het rijden even muziek veranderen of navigatie aanpassen is ideaal omdat hij dus zo stevig vast zit.

Steenslag

Het enige nadeel is simpelweg; steenslag. Omdat mijn telefoon naar mijn mening op deze manier het beste op de motor gevestigd is (qua positie dat hij niet voor mijn scherm zit), is de camera ook volledig ‘vrij’. Hierdoor vangt de achterkant steentjes op die van bijvoorbeeld verkeer voor je omhoog gelanceerd worden. Daardoor is nu het glas van 1 van mijn lenzen stuk gegaan, dit is dan wel weer jammer maar ook een beetje het risico van hoe ik mijn telefoon op mijn motor bevestigd heb.

Deze telefoonhouder aanschaffen?

Ben je van plan om een SP connect aan te schaffen? Cool! Kijk altijd even op de site of hun Instagram, ze hebben regelmatig korting (ook wanneer je je inschrijft voor de nieuwsbrief). Ik ben namelijk erg tevreden over het product en zou het ook zeker aanraden. Dit is een eenmalig investering waar je een langere tijd plezier van hebt. Heb contact is super prettig en ook de website zit er goed in elkaar.

Kijk ook bij andere berichten voor meer van dit soort reviews!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 anitapolet.nl

Translate ยป