anitapolet.nl

RM Performance slip-on exhaust review

De RM performance slip-on exhaust heeft een review nodig. Samen met Motorplanet Almere heb ik toen ik mijn motor gekocht besloten, er moet een andere uitlaat onder. Vanaf dit moment is het mogelijk om deze uitlaat zelf ook onder jouw motor te krijgen. Dus, ben je geïnteresseerd in deze RM performance slip-on exhaust? Lees het artikel..

De uitlaat, de looks

Over deze slip-on uitlaat valt veel te zeggen, maar het belangrijkste van alles de looks (dat vind ik tenminste erg belangrijk). Toen ik de motor kocht zat er een full akrapovic systeem onder. De motor is daarop ook afgesteld door Druijf Racing. Toen de motor officieel van mij was, is de uitlaat vervangen voor een ‘stock’ uitlaat. Dit is de standaard uitlaat die op een nieuwe motor zit. Omdat de katalysator niet meer onder de motor zit, maakt deze motor al extra volume, maar nu.. next level. Maar eerst, DE LOOKS. De RM performance slip-on exhaust is vooral op looks de review echt waard. De vorige uitlaat was erg groot en nam veel ruimte in beslag. De nieuwe uitlaat is erg klein, minimaal en zit erg netjes weggewerkt onder mijn motor. Normaliter kwam ik wel eens met mijn been tegen de uitlaat aan, maar nu heb ik daar helemaal geen last van.

This slip-on exhaust is loud!

Het geluid van deze uitlaat is next level. Zoals eerder benoemd heeft de motor de katalysator niet meer. Dit zorgt normaliter voor extra geluid. Deze slip-on is dus bevestigd op een rechte pijp. Dit zorgt voor een hard, ‘donker’ geluid. Iedere keer als ik de motor start ben ik verbaasd over het geluid wat eruit komt, het is fantastisch. Bijgevoegd de video, dit is een video van de cold start. Later ga ik nog een betere video met goede audio maken, zodat het geluid het best hoorbaar is.

In deze video is het geluid aardig duidelijk. Dit is wel de toon die de uitlaat heeft, en deze is ook echt het hardst bij de cold start. Na een tijdje rijden zakt dit wanneer hij stationair loopt wel iets af.

Rijden met dit geluid en deze uitlaat

Ik gebruik mijn motor nu voornamelijk voor woon- werkverkeer omdat dit simpelweg sneller is. Dus ik rij iedere dag zo’n 120 kilometer. Ik moet zeggen, ik geniet het meeste in de tunnels. Oordopjes zijn sowieso een must, hier zal ik nog eens artikel aan besteden, maar oordopjes zijn met deze uitlaat wel echt een must. Het geluid is luid maar wel constant, waardoor het niet perse onprettig is maar op een gegeven moment ben ik er wel ‘klaar’ mee. Wat ik echt een dikke pro vind, is dat wanneer de motor start het geluid dus het luidste is, maar daarna wanneer hij stationair loopt als je al even gereden hebt is het een prettig geluid. Naast dat de uitlaat stationair erg aangenaam klinkt, is de uitlaat ook echt fantastisch wanneer je even kort gas geeft en het gas weer loslaat (dan hoor je een ‘klap’). Maar dan toch, waar ik geen genoeg van krijg. Is het geluid van deze uitlaat tijdens het accelereren. Het geluid is precies goed, je hebt niet het gevoel dat je op een trekker rijdt. Maar het is ook geen supersport en ‘jankend’ geluid. Precies goed, precies de juiste toon.

Hoe wordt de uitlaat geleverd?

De slip-on exhaust wordt in een doos geleverd en de toebehorende spullen. Er zit standaard een dB-killer bij en dit is dan zeker ook wel een aanrader. Omdat de uitlaat bij mij op een feitelijk rechte pijp zit, komt er anders gewoon vuur uit de uitlaat. Wat best wel cool is, maar mijn been zit letterlijk naast de uitlaat en het is vragen om problemen.

Waar is deze slip-on te verkrijgen?

Zoals in het begin benoemd is de uitlaat verkrijgbaar via Motorplanet Almere. Zij zullen ervoor zorgen dat de juiste uitlaat geleverd wordt voor de juiste motor. Hij is niet alleen voor een Kawasaki Z900 verkrijgbaar, maar ook voor andere merken motoren. Voor verdere details wat betreft prijzen en andere specificaties verwijs ik je dan ook graag door naar Motorplanet Almere, om contact met hun op te nemen.

Wil je verder informatie over mijn motor? Check dan even het kopje ‘Over Anita Polet‘ en dan ‘Mijn motor‘. Hier kun je de verdere details vinden en de mods die ik tot nu toe heb gedaan!

Verder Bericht

Vorige Bericht

2 Reacties

  1. Dorso juli 23, 2022

    This fucking amazing. Dikke aanrader zo te zien ­čöą

  2. Y juli 23, 2022

    Deze uitlaat maakt elke akra-pijp op de z900 groot, lomp en lelijk. De look is echt mega clean en het maakt de hele bike veeeeeeel toffer!

Laat een reactie achter

© 2024 anitapolet.nl

Translate ┬╗