anitapolet.nl

SUZUKI SV 650 X een echte underdog?

SUZUKI SV 650 X

In mijn vorige artikel heb ik geschreven over de Yamaha MT-07, of deze motor worth the hype is. We kunnen allemaal zeggen dat deze motor zeker worth the hype is. Dit keer schrijf ik over een motor die wellicht niet meteen in je op komt als je denkt aan een beginnersmotor. Ik zag deze motor staan bij Doornekamp Motorsport en deze kon niet ontbreken aan mijn lijstje. Dit is namelijk de Suzuki SV 650 X en ik ben benieuwd, is dit een echte underdog?

De eigenschappen van de Suzuki SV 650 X

Deze toffe en uniek uitziende motor – vind ik – heeft een tweecilinder blok. Deze motor heeft 76 pk en is 56 kw met een motorinhoud van 645 cc. Deze motor is terug te voeren naar een 35 kw dus ook ideaal voor als je een A2 rijbewijs of code 80 rijbewijs hebt. Deze motor beschikt over 64 nm koppel bij 8100 opm. Wat betekent dat het vermogen vooral boven in zit, wat betekent dat het meeste vermogen hoger in de toeren ligt. Veel gas geven dus en laat schakelen (ik ben hier echt dol op).

Suzuki SV 650 X doornekamp motorsport

Deze motor is een look a like

Je kent van Suzuki de GSX-R en GSX-S wel, ook zie je de V-Strom wel eens voorbij komen maar de SV 650 X zie je niet zo vaak. Deze motor viel mij vooral op door het uiterlijk, waarom zou je denken? Ik ben absoluut geen Suzuki fan dus zal niet zo gauw op een Suzuki afstappen maar deze motor viel op. Wanneer ik een GSX-S of GSX-R zie staan loop ik door, maar ik ben wel dol op unieke motoren, in plaats van de standaard modellen.

Als je nu eens denkt aan een Ducati Monster, het oude model, en deze naast de Suzuki zet. Kijk hieronder, deze motoren lijken toch sprekend op elkaar? Deze Ducati Monster 797 heeft meer cilinder inhoud 803 cc maar heeft maar 55PK een laag onderin het meeste koppel. Naast dat de Suzuki meer vermogen heeft en naar verwachting ook meer rijdt als een 4 cilinder wat in mijn ogen beter rijdt. Is deze motor ook nog eens een stuk goedkoper. Ducati is leuk, maar dan doe je het dus enkel voor het merk en niet voor de motor zelf! Toch kan ik begrijpen als je meer fan bent van Ducati dat je die keuze zou maken, maar gezien de cijfers en prijs zou ik zeker de Suzuki kiezen.

*Klik op de foto’s om naar de advertentie te gaan

Waarom dit de ideale beginnersmotor is?

Verschillende redenen maar ik vind vooral de prijs van deze motor heel gunstig. Ook is de zithouding op deze motor sportiever dan je verwacht wat ik ook verrassend en leuk vind. Hieronder kan je de video zien hoe de zithouding is van deze motor. Keep in mind dat ik 1,56 ben en mijn benen relatief lang zijn in verhouding tot mijn bovenlijf. Dus ik heb een wat korter bovenlijf en iets langere benen.

Daarnaast vind ik deze motor er oprecht gewoon heel tof uitzien en zie ik helemaal voor me dat je hier koffers op doet en lekker naar het buitenland toe rijdt. Ik ben oprecht fan en ben heel benieuwd hoe deze motor zou rijden. De looks zijn leuk, het vermogen is perfect voor een eerste motor. Ik vind hem ietsje aan de zware kant namelijk 198kg nat. Maar dat is logisch voor het blok en vermogen wat erin zit, het is echt een decent motor.

Mijn conclusie

Een toffe motor om je motoravontuur mee te beginnen. Dit is zo’n motor die ziet er gewoon tof uit, dus hij staat ook leuk op je Instagram *wink wink*. Hij is compact, zit mega comfortabel en is gewoon verder een tof apparaat. Dit is zo’n motor waar ik vrij weinig over te zeggen heb omdat ik gewoon denk dat hij perfect is voor wat hij doet en kan. Ook denk ik dat hij, desondanks dat hij ietsje zwaarder is, perfect is voor kleintjes. Ik kan 1 voet plat op de grond zetten dus dit is echt perfect. Afstand van bovenlijf naar het stuur is misschien ietsje ver en kan vermoeiend worden, maar dat kan middels beetje aanpassingen in het stuur wel gefixt worden.

RijcomfortπŸ’ŽπŸ’ŽπŸ’Ž (door het gewicht en het vermogen boven in verwacht ik dat deze motor heel comfortabel op de weg zal liggen)
ZithoogteΒ πŸ’ŽπŸ’ŽπŸ’Ž (790 mm ik kan 1 voet plat op de grond doen dus dit is ideaal)
Prijs πŸ’ŽπŸ’ŽπŸ’ŽπŸ’Ž (wanneer je deze motor in een goede deal of zelfs nieuw koopt heb je echt een goed apparaat)
GewichtΒ πŸ’ŽπŸ’ŽπŸ’Ž
LooksΒ πŸ’ŽπŸ’ŽπŸ’Ž (lijkt net een Ducati Monster)
Overall: πŸ’ŽπŸ’ŽπŸ’Ž

Ook deze (beginners)motor is te koop bij Doornekamp Motorsport. En ze hebben niet alleen deze staan maar nog meer dan 400 andere occasions! Meer artikelen lezen over beginnersmotoren?

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 anitapolet.nl

Translate Β»