anitapolet.nl

Yamaha MT-07 worth the hype?

Yamaha mt 07 doornekamp

Dit is inderdaad de Yamaha MT-07, volgens het artikel van Bakker Motors een van de best verkochte motoren in 2023 in ons kikkerlandje. En heel eerlijk, dat begrijp ik wel. Overal waar je kijkt zie je deze fietsen. Bij rijscholen, bij mensen die stunten leuk vinden en bij een groot deel van iedereen die content creΓ«ert op Instagram. Ook heerst er best een stigma op deze motoren omdat het naast de ideale beginners motor ook nog eens de ideale stuntfiets is. Veel koppel, vooral onderin dus een subtiele clutch up zorgt ervoor dat het voorwiel nog als nieuw blijft. En hiermee wil ik niet zeggen dat je dit moet doen. In dit artikel ga ik bevestigen of ontkrachten of zo’n Yamaha MT-07 worth the hype is. Wat denk jij?

De eigenschappen van de Yamaha MT-07

De Yamaha MT-07 is een 2-cilinder motor, met 73pk is dit 690 cc blok echt heel erg fun. Deze motor weegt rond de 185 kg wat maakt dat ik deze motor schaal als ideale beginners motor. Je hebt vermogen, een lichte fun fiets en ook nog eens behoorlijk koppel wat ook door de twee cilinder extra fun is. Voor verdere specificaties van deze motor verwijs ik je door naar de Yamaha website.

Yamaha MT-07 bij doornekamp

Goede prijs voor een ocassion

Deze Yamaha MT-07 is een bekende motor aangezien deze al vele jaren gebouwd wordt. De motor is er ook in veel verschillende varianten omdat Yamaha het leuk vindt om te innoveren. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik de innovatie van de koplamp niet mega waanzinnig vind en zou aanraden om het oudere model aan te schaffen. Het model waar ik hier op zit lijkt het net alsof de motor een fitting vanuit een lamp in de woonkamer heeft ingeschroefd, ik ben er niet dol op. Daarnaast lijkt de motor aan de voorkant net te hoog en aan de achterkant best matig. Heel eerlijk, betreft de looks ben ik echt niet dol op de Yamaha, dat had je nog niet door of wel?

Maar als ik er naar kijk met een objectieve blik, dit is wel een typische Naked welke ideaal is als beginner. Je hebt deze motor namelijk al vanaf 5000 euro, wat oprecht een hele gunstige prijs is voor een eerste motor. Nu is de motor waarop ik zit een relatief nieuwe motor want deze komt uit het bouwjaar 2021. Niet alleen is deze ideaal als je je A rijbewijs gehaald heb, ook kan je deze motor laten terugvoeren naar 35KW.

Yamaha MT-07 bij doornekamp worth the hype

Waarom is dit de ideale beginnersmotor?

Ik heb het al benoemd, deze motor is licht, heeft wel een fun factor vermogen en is goed geprijsd. Je kan omdat deze motor zo licht is, helemaal als je zo klein bent, heel veel ervaring op doen. Ook al is deze motor wel hoog (breder zadel) is de motor zo licht dat dit absoluut geen belemmering is. Zowel naast de motor als op de motor is deze ideaal om te verplaatsen en daarom zie ik dit echt als een topper.

Mijn conclusie

Ben je klein? Dol op wheelies doen? Of wil je gewoon een motor die je overal naar toe gaan gooien en waar je lekker het motor gevoel mee kan leren? Dan is de MT-07 echt de ideale motor. Ik ben dan misschien niet dol op de looks van deze motor, maar wellicht vind jij dit echt een parel dan raad ik je aan; ga proefrijden en koop deze parel! Waar kan je deze motor kopen? Bij Doornekamp Motorsport in Hoevenlaken staan enorm veel van deze motoren. In allerlei verschillende prijsklasse en ook verschillende kleuren en bouwjaar.

RijcomfortπŸ’ŽπŸ’ŽπŸ’ŽπŸ’Ž (deze motor is zo licht, je smijt het over de hele wereld)
Zithoogte πŸ’ŽπŸ’ŽπŸ’Ž (805 mm deze motor als je naar de cijfers kijkt echt laag, maar het is best een breed zadel waardoor je toch weer wat hoger zit en lengte te kort komt)
Prijs πŸ’ŽπŸ’ŽπŸ’ŽπŸ’Ž (wanneer je deze motor in een goede deal of zelfs nieuw koopt heb je echt een goed apparaat)
Gewicht πŸ’ŽπŸ’ŽπŸ’ŽπŸ’Ž
Looks πŸ’Ž
Overall: πŸ’ŽπŸ’ŽπŸ’Ž

Verder Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 anitapolet.nl

Translate Β»