anitapolet.nl

Instagram subscriptions maakt mij nerveus

Tegenwoordig kun je in Nederland als content creator op Instagram abonnementen aanbieden voor je content. Ik heb hier meteen gebruik van gemaakt, maar vanaf het begin had ik gemengde gevoelens. Het past eigenlijk niet helemaal bij mijn visie, maar tegelijkertijd is het wel prettig dat je daadwerkelijk geld kunt verdienen met Instagram. Ik neem je graag mee in mijn mening over Instagram subscriptions..

Makkelijk cashen!

Eerlijk gezegd was ik behoorlijk teleurgesteld dat deze kans om op abonnementsbasis geld te verdienen niet beschikbaar was in Nederland. Het was al een paar maanden mogelijk in andere landen, en in Nederland nog steeds niet.

Zodra het beschikbaar werd, heb ik het meteen geactiveerd. Ik heb ideeën uitgewerkt voor de content die ik wilde maken en een volledig plan opgesteld. Ik zag het helemaal voor me. Op deze manier kon ik eenvoudig cashen via mijn Instagram-volgers, toch?

Oneerlijk gevoel

Ik merk dat steeds meer content creators en influencers in Nederland de mogelijkheid bieden om een abonnement op hun account te nemen. Telkens als ik dit zie, voel ik een zekere weerstand. Ik heb al meerdere keren overwogen om deze optie voor mijn eigen account uit te schakelen, maar misschien was dat te voorbarig, en misschien verdient het nog een kans. Echter, het feit dat ik hierover twijfel zegt al genoeg. Ik ken mijzelf te goed.

Het voelt ook gewoon oneerlijk.. Sommige mensen volgen mij al vanaf het moment dat ik rond de 1000 volgers had, en nu moeten ze plotseling betalen om exclusieve content te bekijken. Terwijl ze dit al die tijd gewoon als trouwe volgers kosteloos konden zien. Ik wil helemaal niet mensen uitsluiten en wil zeker ook niet andere mensen die een paar euro spenderen beter behandelen. Nah, not my vibe.

I’m out, bye

Wist je dat OnlyFans eigenlijk bedoeld was voor bijvoorbeeld gamers en hobbyisten, zoals breiers, om extra content te verkopen of hun expertise met anderen te delen in ruil voor geld? Maar inmiddels is dit platform volledig veranderd naar een plek waar mensen hun lichaam verkopen. Hoewel dit een persoonlijke keuze is, voel ik me er niet comfortabel bij om alleen al het idee te wekken dat dit is wat ik doe met mijn Instagram. De veronderstelling dat Instagram-abonnementen ook bedoeld zijn voor dit soort zaken is iets wat veel speelt. Sinds ik de mogelijkheid heb om betaalde content aan te bieden, heb ik gemerkt dat ik volgers verlies. Het promoten van “abonneer op mijn account, geef me geld” is iets wat absoluut niet bij mij past. Ik werk graag hard voor mijn geld en doe juist graag iets voor andere mensen (zonder daar geld voor te vragen). Het is gek om te zeggen, maar de mensen die mij bedanken voor de hoop die ik ze geef dat ze wel kunnen rijden. Of mensen die simpelweg hebben moeten lachen om iets doms wat ik weer zeg of doe, dat maakt oprecht mijn dag. Moet je dit dan achter een betaalmuur gaan verstoppen zodat je wat geld eruit kan halen?

Passie vs geld

De belangrijkste reden waarom ik actief ben op social media, is om mijn passie te delen. Ik ben gepassioneerd over alles met twee wielen (en eerlijk gezegd ook vier wielen), en dat is waar het om draait. De geweldige ervaringen, prachtige herinneringen, en bovenal dat gevoel. Geld verdienen op deze manier brengt me absoluut geen geluk en en doet in mijn ogen afbreuk aan mijn passie. Ik heb helemaal geen zin om constant een keuze te moeten maken of iets het waard is om gratis te tonen of achter de betaalmuur.

Ik wil dat iedereen de kleine gepassioneerde motorliefhebber gewoon kan blijven zien, zonder hier voor te hoeven betalen. Want daar gaat het uiteindelijk om, sharing the same passion!

Naast dat ik graag van alles deel over waar ik wel en niet nerveus van wordt, schrijf ik ook over de struggles van klein zijn en motorrijden. Wil je dit lezen? Klik dan hier als het gaat om een rijsschool zoeken. En klik hier als je benieuwd bent hoe mijn proces met rijlessen mij is vergaan.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 anitapolet.nl

Translate »